12 tips voor het verbouwen en inrichten van de badkamer

We besteden zo’n twee jaar van ons leven in de badkamer. Des te belangrijker om deze ruimte dan ook zo aangenaam mogelijk te maken. Bij het verbouwen van een badkamer komt veel kijken, vooral als de indeling van de ruimte een uitdaging is. 

Twee derde van alle badkamers is kleiner dan 8m2. Wanneer de badkamer een klein oppervlak of schuine wanden heeft, is het goed te kijken hoe je de ruimte zo effectief mogelijk kunt gebruiken. Passen en meten dus!

In deze blog geven we 12 tips voor het verbouwen en inrichten van je badkamer.

 

1. Teken voor de verbouwing een leidingschema uit

Voordat je begint met verbouwen van de badkamer, is het belangrijk te weten op welke plek de douche, wc, wastafel en/of het bad komt. Vervolgens teken je een leidingschema voor stroom en water zodat de verbouwing voorspoedig van start kan gaan.

2. Eenvoud is effectief in een badkamer

 Vooral omdat de meeste badkamers een klein oppervlak hebben, is het belangrijk het zo eenvoudig mogelijk te houden. Zorg dus voor geen overbodige meubels en rustige vloer- en wandtegels zodat de ruimte open en groot oogt.

3. Kies voor rustige kleuren in je badkamer

Rustige kleuren van wand- en vloertegels en meubels geven je badkamer meer ruimte, maar zorgen er ook voor dat het tijdloos is. Fleur de ruimte op met leuke accessoires.

4. Kies voor zwevende meubels 

Zwevende meubels worden aan de muur gemonteerd waardoor de ruimte onder het meubel vrij is. Dit is niet alleen praktisch voor het schoonmaken van de badkamer, maar de zwevende meubels laten ook de badkamer groter ogen.

5. Laat de kraan uit de wand komen 

De meeste kranen zijn gemonteerd op de wastafel, maar wanneer je kiest voor een kraan die uit de wand komt, bespaar je ruimte op het blad en is het schoonhouden ervan een eitje.

 6. Pas op voor de kleine bergruimte in het wasmeubel

 Onder een wasmeubel zijn vaak twee lades gemonteerd. Ze lijken ruim van de buitenkant, maar vergis je niet. Doordat de sifon (waterafvoer) naar beneden loopt, neemt het een groot deel van de lades in beslag. 

 7. Kies voor een spiegelkast

Dat elke ruimte in de badkamer goed moet worden besteedt is duidelijk. Kies daarom voor een spiegelkast. Dit is een wandkastje met twee deuren met een spiegel die ongeveer 10cm opbergruimte bevatten. Hier kan je bijvoorbeeld je tandenborstel en andere kleine spullen kwijt zodat je ruimte overhoudt op je wastafel.

8. Kies voor een afgeronde wasbak

Een keramische- of composieten wasbak met vlakke bodem en scherpe hoeken heeft meer last van aanslag door kalk en zeep dan een afgeronde wasbak. Een afgeronde wasbak scheelt je dus veel schoonmaakwerk!

 9. Zoek een grote spiegel uit

Een spiegel is niet alleen noodzakelijk in een badkamer, maar zorgt ook voor veel ruimte. Hoe groter de spiegel, hoe groter de badkamer zal lijken.

10. Verlichting 

Goed licht bij een spiegel komt van voren, bij licht van boven ontstaan schaduwvlakken in je gezicht.

11. Voorkom beslagen spiegels met verwarming

Tijdens het nemen van een douche komt er veel condens vrij waardoor spiegels in de ruimte beslaan. Dit kan voorkomen worden met spiegels die verwarming bevatten. Zo kan je direct na je douchebeurt in de spiegel kijken, zonder ‘t schoon te hoeven vegen.

12. Spiegels met verlichting en andere snufjes

Een spiegel kan voor veel meer dienen dan alleen jezelf bekijken. Het kan namelijk ook voorzien worden van innovatieve toepassingen zoals verlichting en zelfs een beeldscherm.

Dit bericht delen: