Badkamer inspiratie 2024

De badkamer overstijgt haar traditionele rol als alleen een functionele ruimte in huis. Tegenwoordig dient deze plek als een toevluchtsoord waar we kunnen ontsnappen aan de drukte van ons dagelijks leven en tot rust kunnen komen. Als je op zoek bent naar badkamer inspiratie, laten we je graag de nieuwste trends en ideeën voor badkamers die je oase van rust en stijl zullen transformeren.

 

Uiteenlopende badkamerstijlen

In de wereld van interieurontwerp staan de uitersten van licht en donker lijnrecht tegenover elkaar. We nemen je graag mee in de twee verschillende stijlen die wij het meest opleveren bij onze klanten:

  1. Japandi: deze stijl combineert elementen van de Japanse en Scandinavische esthetiek, resulterend in een harmonieuze mix van lichte, natuurlijke tinten en zachte, ronde vormen. Denk aan houten accenten, minimalistische ontwerpen, kleine tegeltjes en zachte kleuren zoals lichtgrijs, beige en wit. De Japandi-stijl brengt een gevoel van kalmte en evenwicht in je badkamer. 
  2. Hotel chique: een stijl die draait om duistere en stijlvolle elementen. Diepe, zwarte kleuren en luxe materialen zoals marmer spelen hier de hoofdrol. Denk aan glanzende chromen armaturen, spiegels met gouden omlijsting en dramatische verlichting. Deze stijl geeft je badkamer een gevoel van weelde en elegantie. 

  

 

Badkamer ideeën: opbouw waskom of toch een wastafel?

Een opbouw waskom is een opvallend en stijlvol element in moderne badkamerontwerpen. Deze waskommen, ook wel bekend als opzetwastafels, worden boven op het badkamermeubel of een speciale toonbank geplaatst, in plaats van erin verzonken te zijn. Ze vormen een decoratief en functioneel middelpunt in de badkamer, waardoor deze meteen een eigentijdse uitstraling krijgt.

 Keramiek vormt de perfecte keuze voor badkamers, waar de vereisten voor waterbestendigheid en vochtbestendigheid van vitaal belang zijn. Dit materiaal ziet er niet alleen mooi uit, maar gaat ook lang mee. Tevens makkelijk schoon te maken en bestand tegen slijtage. Een duurzame keuze dus.

 Een ding is zeker. Bij beide gevallen is het noodzakelijk om elektra in de kasten te verwerken, zodat een tandenborstel niet meer in zich heeft geladen te worden.

   

 

Haal de wellness in huis

Tegenwoordig is het niet langer noodzakelijk voor mensen om naar een sauna of hotel te gaan om van een wellness-ervaring te genieten. Dit gevoel kan nu ook in hun eigen badkamer gecreëerd worden, bijvoorbeeld met een weelderige regendouche of een ontspannend bad gevuld met heerlijke geuren. Dat gevoel kan thuis ervaren worden.

  

 

 

Onze nieuwste woonprojecten

Wij werken graag met u samen!

Kom langs in onze inspirerende showroom Vraag adviesgesprek aan