Functionele en stijlvolle deuren van nu

Taatsdeuren zijn de nieuwste trend in interieurdesign en vormen de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Ze zijn praktisch, stijlvol en creëren een gevoel van ruimtelijkheid in elke kamer. Taatsdeuren zijn een type deur die draait om een centraal scharnierpunt in de vloer en het plafond, wat zorgt voor een unieke look en feel. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat taatsdeuren precies zijn, hoe ze worden geïnstalleerd en hoe ze een toevoeging zijn aan elk interieur.

 

Wat zijn taatsdeuren?

Taatsdeuren zijn een type deur die zijn ontworpen om te draaien rond een centraal scharnierpunt in de vloer en het plafond. Dit is anders dan traditionele deuren die op hun scharnieren aan de zijkant draaien. Ze worden ook wel pivot deuren genoemd en zijn een veelzijdige optie voor elke ruimte. Het unieke ontwerp betekent dat er geen kozijn nodig is, wat bijdraagt aan het strakke uiterlijk van de deur. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals: hout, metaal en glas. 

 

Hoe worden taatsdeuren geïnstalleerd?

Taatsdeuren worden geïnstalleerd door middel van een centraal scharnierpunt dat in de vloer en het plafond wordt bevestigd. Dit is vaak de meest uitdagende stap in het proces van installatie en moet zorgvuldig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de deur veilig en stabiel is. Nadat het scharnierpunt is geïnstalleerd, wordt de deur opgehangen en kan deze worden geopend en gesloten. 

Taatsdeuren kunnen worden geïnstalleerd in verschillende soorten openingen, zoals: tussen woonkamers en eetkamers, slaapkamers en badkamers, of als toegang tot een thuisbioscoop of thuiskantoor.

 

Hoe kun je taatsdeuren gebruiken in jouw interieurontwerp?

Taatsdeuren kunnen een stijlvolle en functionele toevoeging zijn aan elk interieurontwerp. Ze kunnen worden gebruikt om een kamer af te sluiten zonder de ruimtelijkheid te beperken, waardoor de ruimte licht en open blijft. Ze zijn ook een goede optie voor kamers met beperkte ruimte, omdat ze geen extra ruimte nodig hebben voor het draaien van de deur. Dit betekent dat je meer meubels kunt toevoegen of de ruimte anderszins kunt gebruiken zonder dat je je geen zorgen hoeft te maken over het openen en sluiten van de deur.

 

Belangrijk om te weten 

Bij het installeren van taatsdeuren moet er wel rekening worden gehouden met de aanwezigheid van vloerverwarming en plafondkoeling. Het is belangrijk dat de leidingen niet lopen op de posities waar de scharnieren worden gemonteerd, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de leidingen of tot verminderde prestaties van het verwarmings- of koelsysteem. Daarom is het belangrijk om in een vroeg stadium van het ontwerp of de renovatie van een huis rekening te houden met de installatie van taatsdeuren en de positie van de leidingen.

 

Kortom, taatsdeuren zijn een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van stijl en functionaliteit. Ze zijn veelzijdig, aantrekkelijk en kunnen worden aangepast aan elke stijl van interieur. Bovendien bieden ze voordelen zoals ruimtebesparing, toegankelijkheid en geluidsreductie. Als je op zoek bent naar een manier om jouw huis te transformeren en een gevoel van moderniteit en stijl toe te voegen, overweeg dan om taatsdeuren toe te voegen aan jouw interieur.

 

Onze nieuwste woonprojecten

Wij werken graag met jou samen!

Kom langs in onze inspirerende showroom Vraag adviesgesprek aan