Gemak in de keuken met een Quooker kraan

Een Quooker kraan maakt het mogelijk om niet alleen koud en warm water uit de kraan te tappen, maar ook kokend of bruisend water. Een pot thee zetten of een kan bruisende limonade stond nog nooit zo snel op tafel! 

 

De kraan die alles kan

De Quooker is bekend geworden als kokendwaterkraan. Inmiddels kan een Quooker veel meer. Warm, koud én kokend water geven uit dezelfde kraan bijvoorbeeld. Maar ook gekoeld en bruisend water, dankzij de CUBE. Elk Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het keukenkastje. Dit reservoir houdt het kokend water op temperatuur, zodat je het continu direct tot je beschikking hebt. De CUBE is een extra reservoir dat gekoeld en bruisend water geeft. Deze kan naast het kokendwaterreservoir in je keukenkastje geplaatst worden.

 

 De voordelen van een Quooker-systeem

  • Een Quooker bespaart gemak & tijd
    Wachten op de waterkoker of fluitketel is niet meer nodig. Groente zet je met kokend water op en ook afwassen gaat een stuk gemakkelijker en sneller. Ook is de kraan extra veilig voor kinderen, want het bevat een kindveilige bedieningsknop.

  • Het water uit je Quooker smaakt beter
    Het water uit een Quooker-kraan smaakt beter door de optimale reiniging. Het ­HiTAC-koolstoffilter in het reservoir zuivert het water en het is goed ‘doorgekookt’. Het water wordt bij een temperatuur van 108°C bewaard in het reservoir. Zodra je met de bedieningsknop kokend water activeert stroomt het water kokend uit de kraan doordat het afkoelt naar 100°C. Hierdoor slaat de kalk in het water neer en ontstaat niet dat onaangename schuimlaagje op de thee.

  • Een Quooker bespaart water & energie
    Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je altijd exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Nooit meer. Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw moet koken. Benieuwd naar wat u kunt besparen? Doe hier de bespaarcheck.

 

 Verschillende soorten Quooker-kranen

Niet iedereen heeft dezelfde wensen als het gaat om de functionaliteiten van een kraan. Daarom biedt Quooker verschillende modellen aan. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een alles-in-één kraan, waar zowel koud, warm, als kokend water uit getapt kan worden. Ook kunt u kiezen voor een kraan die specifiek alleen kokend water biedt. Mocht u extra bereik in de spoelbak nodig hebben dan heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kraan met een uittrekslang. Wel zo handig!

 

Daarnaast verschillen de modellen in vorm en afwerkingen. De meeste modellen zijn in ieder geval beschikbaar in chroom en roestvrij staal met een ronde of vierkante uitloop. Sommige modellen zijn ook te koop in het zwart en goud. De verschillende modellen en reservoirs verschillen daarnaast in prijs. Zo is er voor iedereen wel een model beschikbaar dat bij zijn of haar wensen, stijl en budget past!

 

 

Finishes

Heb je een Quooker-kraan uitgekozen? Dan hoef je nog meer één ding te doen: je finish bepalen. In totaal zijn er zes mogelijkheden: chroom, rvs, zwart, goud, messing patina en nikkel glans. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Quooker in uw keuken?

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek! Contactaanvraag