Dag van het Werkplezier

Al meer dan 15 jaar met plezier productiemedewerker bij Quadro Interieurbouw

Dennis Bolscher is één van de medewerkers die het langst bij Quadro werkzaam is. Hij is bij ons terecht gekomen door een advertentie in de krant en werkt nu al meer dan 15 jaar met plezier als productiemedewerker. In deze blog geeft Dennis een kijkje in de keuken (lees: werkplaats) van Quadro en vertelt hij over zijn tijd bij ons.

‘Interieurbouw is echt mijn ding!’

Voordat Dennis bij Quadro kwam werken, werkte hij als chauffeur bij Kötter Wonen (toen nog Het Grenenhuis). ‘Voordat ik naar Oldenzaal verhuisde werkte ik al in de interieurbouw en dat is echt mijn ding. Als de kans zou komen, zou ik daarom ook direct weer teruggaan naar interieurbouw. En gelukkig zag ik toen de advertentie van Quadro voorbij komen in de krant. Dat is nu meer dan 15 jaar geleden, wat betekent dat ik er al werkte toen Jan Stevens er nog werkte.’ aldus de Oldenzaler. Jan Stevens is de medeoprichter van Quadro en vader van de broers Emile en Xander Stevens die het bedrijf nu runnen.

De dag goed starten met een kopje koffie

Voordat Dennis start met het doornemen van zijn werkzaamheden voor die dag, drinkt hij eerst een kopje koffie met zijn collega’s. De werkdag begint om 07.00 uur en vliegt voorbij: ‘Elke dag is anders en dat vind ik zo leuk aan deze baan. Elke dag heb je wel andere producten die je monteert en het is erg gezellig met de collega’s. Ook begeleid ik stagiaires wat ook leuk is om te doen.’ 

werkplaats Quadro Interieurbouw

Quadro Interieurbouw is een traditioneel familiebedrijf en werkt zowel nationaal als internationaal. Zo heeft Dennis gewerkt aan interieur voor kantoren, winkels en woningen. Hij kan zo zelf niet zeggen welk project hij nou het mooist vond om aan te werken, maar die van Adwise - your digital brain in Almelo en diverse luxe woningen zijn hem bijgebleven. 

Niet alleen werken, maar ook gezelligheid bij Quadro

Naast dat Dennis zijn werk heel erg leuk vindt, vindt hij het ook geweldig dat Quadro houdt van een feestje. ‘We proberen 4x in het jaar iets leuks met elkaar te doen. Soms gaat het niet door omstandigheden, maar over het algemeen wordt er wel een paar keer in het jaar iets gezelligs georganiseerd. Zo hebben we in de zomer altijd een barbeque en gaan we met Kerst lekker uit eten met z’n allen. En de vrijdagmiddagborrel is ook altijd heel gezellig. Ook al is het maar even met elkaar een biertje drinken om de werkweek af te sluiten.’ vertelt Dennis.

‘Wat ik me nog erg goed kan herinneren was dat we op een zondag met het team naar de Zomerfeesten in Hengevelde gingen met z’n allen. Na een tijdje hadden we redelijk wat biertjes genuttigd en het was een donders gezellige dag. Alleen was het de volgende dag natuurlijk maandag en moesten we gewoon weer aan het werk. Je kon goed zien dat iedereen er wat moeite mee had die dag, haha.’

‘Je bent een team dus help je elkaar’

Wat Dennis het mooiste vindt aan Quadro is dat je werkt in een echt team. De werkvoorbereiders ontwerpen de producten, de productie produceert het en de monteurs monteren het op locatie. Je werkt samen aan het geheel en iedereen draagt zijn steentje bij. ‘Binnen Quadro heb je veel vrijheid, ook als productiemedewerker. Als ik een suggestie of een idee heb, wordt ernaar geluisterd door mijn collega’s. Een productiemedewerker komt soms dingen tegen die een werkvoorbereider heeft uitgetekend, maar die eigenlijk beter anders uitgevoerd kunnen worden in de praktijk. Zo helpen we elkaar waardoor we altijd van elkaars werkzaamheden op de hoogte zijn en onszelf blijven verbeteren.’ 

‘Quadro is een jong en dynamisch bedrijf dat veel toekomst biedt in de interieurbouw. Ik ben dan wel een van de oudste medewerkers hier, maar ik vind het fijn dat ik veel jonge collega’s heb.’ Sluit hij af. 

Dit bericht delen: