Interview met Michael Jager

Michael Jager werkt al sinds 2009 bij Quadro Interieurbouw als Tekenaar/Werkvoorbereider en heeft het nog steeds naar zijn zin. De Almeloër stuurt naast zijn werkzaamheden als werkvoorbereider ook de productie en montage aan. 

Michael vertelt over zijn ervaringen hier bij Quadro Interieurbouw.

‘Elk project is anders. Dat vind ik zo mooi aan dit werk’

“Op een normale werkdag ben ik bezig met tekenen van ontwerptekeningen. De tekeningen die we van de architect krijgen aangeleverd, vertaal ik in een 2D werktekening voor Quadro. Binnenkort (kan ik) ook 3D ontwerpen maken. Als ik niet bezig ben met ontwerptekeningen, ben ik de tekeningen aan het uitwerken. Dan maak ik van de tekeningen productielijsten waarin precies vermeld wordt wat de montage precies nodig heeft om het project te monteren. Van planken tot schroefjes, alles staat erin.

Over het algemeen wordt het werk verdeeld over de Tekenaars / Werkvoorbereiders die op dat moment ruimte hebben, maar ik ben vooral bezig met het ontwerpen van het interieur van woningen. Dit vind ik zelf ook het meest uitdagend om te doen, aangezien geen woning hetzelfde is. De moeilijkheidsgraad ligt hoog en je blijft altijd leren omdat elk project weer anders is. Ik heb zelfs gewerkt aan een keukenontwerp dat in een woning in Zwitserland te bewonderen is. Super gaaf.”

‘Quadro is echt een team, dat zie je niet altijd’

“Bij mijn vorige werkgevers beheerde iedereen altijd zijn eigen eilandje. Bij Quadro Interieurbouw is dit precies het tegenovergestelde. Hier wordt met elke afdeling aan het project gewerkt waardoor de samenwerking super is. Collega’s van verschillende afdelingen lopen ook geregeld bij elkaar over de vloer om even te kletsen of wat verduidelijking te krijgen over een project. De directie zit niet alleen maar op kantoor en zie je ook regelmatig in de werkplaats.  

Het is ook sterk te zien dat Quadro Interieurbouw echt vooruit kijkt. We zijn altijd wel met innovatieve ideeën bezig en nieuwe dingen aan het uitproberen. Het hoofdkantoor van Quadro wordt op dit moment vernieuwd. De bovenverdieping is zo ontworpen dat het een kantoor, brasserie, vergaderruimte en showroom in een is. Ook is er nog niet zolang geleden een stuk bij de werkplaats aan gebouwd en hebben we moderne machines om onze producten te produceren.”

‘De teamuitjes zijn altijd grandioos’

“Met alle collega’s gaan we regelmatig op teamuitje. In ieder geval elk jaar een groot teamuitje waar we met de bus ergens naar toe gaan. Zo zijn we al een keer naar de Formule 1 en de Toppers geweest. Vorig jaar zijn we naar de Prison Escape geweest in Breda. Toen werden we vervoerd met een gave discobus waardoor de heenweg en terugweg ook al een feest was! Dat zijn dingen die je nooit vergeet. Naast de grote uitjes hebben we ook regelmatig een etentje, zoals de barbecue als aftrap van de bouwvak en het Kerstdiner. De sfeer is altijd goed en je gaat met een fijn gevoel naar huis na zo’n dag.”

Dit bericht delen: