Keukentrend: de woonkeuken

De afgelopen jaren hebben weer een nieuwe trend gebracht: de zogeheten woonkeuken. Een woonkeuken is eigenlijk gewoon één open ruimte waarin woonkamer en keuken zijn samengebracht. Er wordt gekookt én geleefd. Vaak wordt er dan ook veel tijd gespendeerd. Om te eten met familie, maar bijvoorbeeld ook om te genieten met vrienden, of spelletjes te spelen, te lezen, of misschien zelfs wel om te werken. Het is vaak dé centrale plek in huis! 

Woonkeukens komen in allerlei verschillende soorten kleuren, vormen en maten. Er is geen standaard model. Het ene model is ook niet per se beter dan het ander. Woonkeukens worden ontworpen en gebouwd om precies aan een ieders eigen unieke wensen te voldoen!

 

Waarom een woonkeuken?

Woonkeukens zijn op het moment erg populair. Maar waarom eigenlijk? Woonkeukens hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone keukens. Een woonkeuken is een multifunctionele ruimte, waardoor activiteiten die anders aan twee verschillende kanten van een muur plaatsvinden nu veel in dezelfde ruimte worden gedaan. Hierdoor wordt er veel op één plek geleefd en is er veel ruimte voor interactie en gezelligheid. Dit zorgt vaak weer voor meer reuring. Een woonkeuken is dan ook echt het hart van een huis! 

Het is natuurlijk ook gewoon erg handig en gemakkelijk om spullen (en mensen) wat dichter bij elkaar te hebben. Dit helpt weer om beter overzicht te houden. Daarnaast vormt de ruimte het decor voor veel momenten in het dagelijks leven en daarom mag deze ook gezien worden! Een woonkeuken biedt alle kansen om iets moois te maken van het interieur. De stijl van de woonkeuken bepaalt in grote mate de sfeer van het huis en is daarom toonaangevend. Gelukkig kunt u alle kanten op met een woonkeuken, niks is te gek!

 

Een woonkeuken samenstellen

Woonkeukens kunnen niet alleen verschillende stijlen en kleuren hebben, ze kunnen ook compleet verschillen qua indeling en grootte. De ene woonkeuken is simpel van ontwerp, de ander is uitgebreid en complex. Geeft u de voorkeur aan een landelijke keuken, of heeft u een moderne stijl? Kiest u liever voor witte of zwarte kastjes, of houdt u meer van hout? Aan u de keuze! 

Ook moeten er verschillende keuzes gemaakt worden wat betreft de samenstelling van een woonkeuken. Zijn er veel lades of kasten nodig om spullen in op te bergen? Hoeveel ruimte is er nodig om te koken? Tegenwoordig hebben veel woonkeukens een kookeiland (ook wel keukeneiland genoemd) of een schiereiland. Dit zorgt voor extra werkruimte en ziet er ook nog eens extra stijlvol uit!

Daarnaast vormt zo’n (schier)eiland vaak het verbindingsstuk tussen het kook- en leefgedeelte in de kamer. Een kookeiland kan namelijk makkelijk verlengd worden door er een tafel of zelfs een bar aan vast te maken. Zo wordt er een kookeiland met een eigen zitgedeelte gecreëerd. Dit maakt een woonkeuken echt compleet!

 

Woonkeukens van Quadro Interieurbouw

Bij Quadro Interieurbouw weten we alles van woonkeukens. Wij hebben dan ook al verschillende woonkeukens gebouwd, ieder in een eigen stijl. Droomt u nou ook al tijden van een nieuwe keuken? Wij helpen u graag! Bij Quadro Interieurbouw bieden we u een full service: we zijn uw partner voor het creëren van een eerste ontwerp tot aan het bouwen en monteren van de (woon)keuken. Onze specialisten begeleiden en adviseren u bij elke stap in het proces. Samen kijken we welke stijl, kleuren, materialen, apparaten en indeling precies bij uw wensen passen. Zo creëren we samen de keuken van uw dromen!

Lees ook onze tips voor het verbouwen en inrichten van de keuken!

Wij werken graag met u samen!

Kom langs in onze inspirerende showroom Vraag adviesgesprek aan