Appartement Amsterdam

Van hoofdkantoor naar luxe 5-sterren appartementen

Het voormalige hoofdkantoor van bouwmaatschappij Verwelius op de Dam in Amsterdam is omgetoverd tot een prachtig luxe 5-sterren appartementen complex. De klant, een oude relatie van ons, koos voor Quadro omdat hij wist dat Quadro oplossingsgericht en flexibel is. Ook wanneer een oud kantoorpand 9 verdiepingen hoog op een unieke locatie omgebouwd moet worden tot een woonbestemming.

Het project is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen Verwelius, architect Pieter Laureys en de medewerkers van Quadro. Het oude kantoor moest een high-end woonomgeving worden met een effectieve optimalisatie van de bestaande ruimtes. 

Ondanks beperkingen prachtige luxe interieuroplossingen

De residentie die gelegen is naast Krasnapolsky en de Bijenkorf werd in december 2019 opgeleverd nadat de opdracht twee jaar eerder bij ons binnenkwam. Het ontwerp dat door de architect is opgesteld, heeft Quadro toepasbaar gemaakt. In het uitwerkingstraject is veel tijd besteed aan detaillering en materialisatie. Pas nadat de muren waren gestuukt, konden de definitieve maten worden genomen waarna de productie kon starten. 

Voor de montage waren de locatie op de Dam en de 9 verdiepingen een uitdaging omdat er niet vrij geparkeerd, getransporteerd kan worden en alle disciplines van ruwbouw tot afbouw tegelijk in en om het pand actief waren. Binnen werd gewerkt volgens een strakke planning. Door de omvang van het project liep de afbouw strak achter de ruwbouw aan en waren we met grote getalen tegelijk aanwezig. Hierdoor waren er zelfs beperkingen in het verticale transport. Door een goede samenwerking van de diverse partijen kwam het tot een goed resultaat met een tevreden opdrachtgever.

High-end interieuroplossingen

De kantoorruimte is omgebouwd tot een prachtige woonruimte waar de wandbetimmeringen in de centrale ruimte zijn vervaardigd van massief kersenhout en het ontvangstmeubel in diezelfde ruimte is uitgevoerd in hoogglans rode pianolak. De badkamers en sanitaire ruimtes zijn voorzien van Neolith keramische bladen en waskommen en de kasten zijn variërend uitgevoerd in speciaal geselecteerd dik eiken fineer, geborsteld, gebeitst en gelakt.

Dit bericht delen: